6/06/2017

Casal en família: fomentant el vincle a través del joc

El passat 28 de maig, els nens i nenes del Casal en Família van celebrar junts el Dia Internacional del Joc. Coneixíeu aquest dia? Segons l’article 31 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant s’especifica el dret al descans i a l’esplai, al joc i a les activitats recreatives pròpies de la seva edat i a participar lliurement en la vida cultural i en les arts.

Els educadors i les famílies del Casal no han volgut que aquest dia passés desapercebut i van organitzar una sèrie d’activitats per fer un bon homenatge.  Els més grans van participar del taller de creació de jocs de taula amb l’Isaac Hidalgo, educador, divulgador  i tallerista. A través de dos sessions, els hi va ensenyar diferents jocs de taula, jugant i aprenent com funcionen per tal de despertar la seva creativitat i aprendre el procés de disseny d’un joc.

Però  la celebració d’un dia tan especial per als infants també és motiu de celebració dels més grans. Per aquesta raó, les famílies van compartir algunes activitats conjuntes en què predominaven  les dinàmiques grupals per fomentar els vincles a través del joc.

Així, tots plegats han pogut endinsar-se en aquest món tant ric del joc, del gaudir per gaudir, aprenent a compartir. Un taller pràctic en el que els infants han tingut l’oportunitat de crear el seu propi joc a través de diferents materials, per, finalment, endur-se’l a casa a gaudir-lo en família i guardar-ne el record d’allò que no hem d’obligar mai de fer: jugar!

 

Dia Internacional del Joc Casal en Família

 

Tags