28/02/2017

El Casal en família representa el barri de Sant Martí a la rua de Carnestoltes de Barcelona

El Casal en família ha participat de la rua de Carnestoltes de Barcelona d’enguany formant el seguici de l’Ambaixador de Sant Martí. L’activitat, emmarcada dins de la festa oficial de la ciutat, ha fet que mares, pares i infants del casal desfilessin junts com a protagonistes de la celebració carnavalesca.

Cap a la tarda del dijous 23, prop de 20 membres del Casal en família començaven la ruta del Carnestoltes a la Rambla de Barcelona. Les famílies i els educadors s’havien abillat amb disfresses de fantasia de color porpra, el mateix color amb què vestia l’ambaixador del seu barri, el Barraló Espirillingat de la Mel.

Formant una estela de color violeta, el seguici va iniciar la marxa des de la Rambla juntament amb els gegants i la resta de comparses. Tot seguit, va avançar cap al carrer Ferran i finalment, va arribar a la Plaça Sant Jaume on van ser rebuts i presentats formalment com a Casal en Família de la Pau, tota una sorpresa que va provocar una onada d’emoció entre els participants.

Després d’escoltar la Lectura de Sa Majestat Carnestoltes, va esclatar la gresca, la música i la diversió entre la Taronjada i el Castell de Foc. Grans i petits van festejar el carnaval en família fins que va finalitzar la cerimònia a la plaça de l’Ajuntament.

Però aquí no acabava la festa. A la tornada,  van enfilar-se de nou realitzant el mateix recorregut per acabar amb una deliciosa xocolatada al Palau de la Virreina per als participants de la rua. Allà, el Rei Carnestoltes en persona va reconèixer a les famílies de La Pau que el seu paper havia estat essencial i els va agrair la seva participació a la rua.

Les famílies del casal van valorar de forma molt positiva haver viscut una tarda diferent i festiva fora del seu barri com la culminació de tota una setmana de preparatius sobre el carnestoltes, en la qual tothom va treballar en equip dissenyant les seves pròpies màscares de disfressa. A la vegada, la festa ha suposat una oportunitat per compartir les tradicions de la cultura popular de la nostra ciutat, en un entorn molt familiar i agradable i on no van faltar els riures i els balls durant tota la jornada.

El Casal de Carnestoltes

Tags