1/04/2016

“En totes les històries hi ha un personatge que ningú vol ser però que a tothom li pot tocar ser, com a la vida real”

Laura Castells i Lara Vázquez, alumnes de 3er de la Facultat de Comunicació Blanquerna – Universitat Ramon Llull,  són les dues guanyadores del III concurs “Una rosa per una causa”. La seva proposta de disseny s’utilitzarà en tots els materials de la campanya de Sant Jordi 2016, destinada a recaptar fons per al Projecte Fils: Infants Invisibles.

Amb aquesta petita entrevista tenim l’oportunitat de conèixer-les una mica més. Gràcies a totes dues!

1. Ens podríeu explicar breument el vostre disseny i quina ha estat la vostra inspiració?

La base del nostre disseny està en el dinamisme i l’espontaneïtat de la pintura. Hem utilitzat els dibuixos del drac, la princesa, el cavaller i la rosa, i els hem complementat amb traces d’aquarel·la vermella i verda, que són els colors que més representen la llegenda de Sant Jordi. Hem volgut donar-li un caire artístic, aprofitant el gir argumental que li dóna la Fundació IReS a la llegenda. Tot això ho hem pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de la il·lustradora Aida Rahn, qui ens ha inspirat a seguir aquesta línia a través de la personalitat dels seus dibuixos.

2. Quins aspectes del concurs us han semblat més atractius?

El que més ens va cridar l’atenció va ser la possibilitat que s’ofereix als estudiants de portar els seus projectes a la realitat, ja que és molt gratificant pensar que podrem veure el nostre disseny a la porta de l’Hotel Majestic, i òbviament, que alhora estem col·laborant amb un projecte solidari.

3. #SalvemElDrac és el motiu de la campanya d’aquest any, en el que fem una reflexió sobre la fragilitat de les nostres vides i de com qualsevol de nosaltres podríem arribar a ser un drac en un moment donat. Què us ha semblat aquest gir de la llegenda?

Ja fa anys que la llegenda de Sant Jordi rep petites modificacions. Moltes vegades aquests canvis només són per modernitzar la llegenda o fer-la diferent. A IReS ho heu enfocat d’una altra manera: canvieu la història perquè la gent senti empatia, l’adapteu a la nostra realitat i als problemes socials que viuen moltes persones a dia d’avui.

Vosaltres mateixos ho dieu: I el drac? Per què ningú es pregunta què li passa al drac? En totes les històries hi ha un personatge que ningú vol ser però que a tothom li podria tocar ser, com a la vida real. Ens ha agradat la metàfora que han utilitzat i la sensibilitat amb la que ho reflecteixen. El hashtag #SalvemElDrac és la veu dels més vulnerables, escoltem-la!

4. Amb la vostra aportació ja sou voluntàries de IReS. Penseu en el voluntariat com una opció de creixement personal i professional?

Ser voluntari és una actitud que els estudiants tenim molt present. Creiem que és una bona eina per créixer personalment i professionalment i que per això, s’ha de dur a terme. Des del món de la publicitat, està molt bé que es conscienciï al alumnes a utilitzar tot allò que estan aprenent per ajudar a una causa social. Sempre que hi hagi la oportunitat, has de col·laborar en un projecte solidari!
5. I, per acabar, com valoreu la vostra participació al concurs “Una rosa per una causa”?

El que nosaltres hem fet ha estat aportar el nostre petit gra de sorra per a promoure la venda de roses solidàries, i d’aquesta manera ajudar al Projecte Fils: Infants Invisibles. Ha estat molt gratificant treballar per una bona causa i veure com l’esforç que hi hem empleat ha obtingut resultats.

Tags