31/08/2018

“Estimar vides sense condicions”, un article de Catalunya Cristiana sobre les adopcions d’infants amb necessitats especials

En el seu darrer número, Catalunya Cristiana ha dedicat el seu editorial i la seva secció, En primer pla, a parlar de les adopcions d’infants amb necessitats especials, una variant de l’adopció que la Fundació IReS gestiona des del seu servei des de fa més de 15 anys.

Entre les línies de l’article, trobem l’experiència de l’Ana de la Torre i l’Ignasi Flores, que van adoptar la seva filla Naiara al 2015; i la de la Clara Gutiérrez i el Miguel Serrano, mare i pare de dos fills adoptats. Ambdues famílies viuen la mateixa incertesa respecte l’evolució dels seus fills i filles però estan fermament compromeses a acceptar i assegurar la seva felicitat, i de ser l’entorn nodridor i segur que tot infant necessita per créixer. “La nostra finalitat és que el nostre fill sigui feliç, i això, en el fons et treu pressió”, assegura una de les mares. Parlen obertament sobre els aprenentatges que han anat assolint amb la vida compartida en família.

Per tal de garantir el benestar de l’infant, els professionals que acompanyen a aquestes famílies durant el procés d’adopció s’encarreguen de vincular les famílies amb cada nen o nena, intentant que les necessitats especials de cada  infant connectin amb les habilitats de la família adoptiva, tal com explica la Marta Garcia, treballadora social del Servei d’Adopcions d’Infants Especials d’IReS.

 

Descarregueu l’article sencer aquí!

article cat cristiana

Tags