8/01/2018

I tu com lligues? El taller sobre relacions per a joves del Projecte Click

Les relacions interpersonals avancen i evolucionen a mesura que es transforma la societat, avui dia connectada per les noves tecnologies i xarxes socials i més transformadora que mai per les revolucions de gènere. Per això, el passat desembre el Projecte Click va dedicar el seu taller de Jovantatges a aquest tema sota el títol “I tu com lligues?”.

Un total de 8 joves van participar del taller I tu com lligues amb què els educadors van treballar amb ells el tema de l’autoconcepte quant a la imatge que tenim de nosaltres mateixos, el que s’espera dels altres quan ens relacionem i, conseqüentment, de quines maneres ho podem fer. Quina opinió tenim sobre nosaltres mateixos? Sabríem descriure quines són les nostres característiques a nivell físic, psicològic, intel·lectual, social i afectiu?

L’autoconeixement suposa una eina bàsica per treballar sobre un mateix, reforçant la nostra autoestima, i sobre la nostra relació amb els altres, per establir lligams de confiança i comunicació efectiva. Per aquest motiu, la sessió de I tu com lligues ha servit per remarcar la importància d’aquesta eina i posar en pràctica de noves, a més de fer grup, conèixer gent nova i reflexionar sobre les maneres de lligar que tenen els participants, valorant si són respectuoses o no i creant noves estratègies per aconseguir-ho.

Tot i la timidesa dels joves en alguns casos, la motivació va estar molt present en tot moment ja que es tractava d’un tema del seu dia a dia; fins i tot van compartir experiències pròpies que es van analitzar entre tots per fer propostes de millora de cara a futures relacions.

Aquest taller s’ha dut a terme des del Servei Aquí T’escoltem de l’Ajuntament de Barcelona i de la mà de l’educadora social Eva Guillén.

Joves Click al taller

Tags