28/12/2018

Social.cat: “Qui no vol erradicar la pobresa?” per Iván López León

Avui, el diari online Social.cat publica l’article d’opinió “Qui no vol erradicar la pobresa?” elaborat per l’Iván López León, treballador social del Projecte Aferra’t de la Fundació IReS.

L’Ivan apel·la a la necessitat de reflexionar sobre les causes de la pobresa i n’assenyala el sistema capitalista i la política actual com les causes principals. Hi ha a qui no convé que la pobresa acabi, i davant d’això assegura que “cal denunciar-ho des del compromís i l’ètica professional d’una disciplina com el treball social per no acabar sent mers gestors de les engrunes”.

El sistema capitalista va desbocat com un tren d’alta velocitat en direcció contrària a l’erradicació de la pobresa. I els polítics, per la seva part, ens entretenen amb polítiques de representativitat. Un joc simbòlic on buiden de contingut totes les lluites històriques, mentre es desentenen de fer polítiques redistributives de la riquesa. Estiren el llenguatge de manera Orwelliana i divideixen els fenòmens socials amb la intenció de desdibuixar-los i difuminar les seves causes. Així, parlen de: “pobresa energètica”, “pobresa residencial”, “pobresa alimentària”, etc.

Continua llegint l’article a Social.cat

Tags