27/04/2018

Taller de biomecànica amb l’Aferra’t

Des de l’Aferrat, on es fomenta que siguin els participants del programa els qui dissenyin, liderin, participin i avaluïn les accions grupals, el Miguel Ángel, usuari del projecte, va proposar fer a tots els membres del projecte un taller de Biomecànica a través de la comissió de moviment i excursions.

A més d’una forta vinculació amb el programa, el Miguel Ángel és entrenador personal i culturista i té grans coneixements en la matèria que va impartir en el taller.

L’objectiu proposat va ser el de millorar la condició física de les persones incidint en els gestos quotidians que desenvolupen diàriament.

Es va començar la sessió amb  una presentació inicial seguida d’uns exercicis de respiració i escalfament. Seguidament, van realitzar alguns exercicis focalitzats en les capacitats i possibilitats de cadascú per acabar amb pràctica de relaxació per tancar la classe.

La biomecànica ens dóna possibilitats per a millorar la nostra condició física. Quant millor comprenguem com es mou el nostre cos i les funcions que desenvolupen les articulacions, els ossos, els lligaments a la hora de realitzar determinades accions, més senzill serà millorar  l’execució dels moviments necessaris per a la pràctica d’un determinat exercici  o esport.

“Amb l’assistència de 8 membres de l’Aferrat, el Miguel Àngel va liderar la sessió sabent respectar els tempos i la condició dels participants” explicaven els educadors socials del projecte.

Més enllà del seu estat físic, aquest tipus de pràctiques, en què són els mateixos usuaris els qui ofereixen els seus coneixements i habilitats per a compartir amb el resta de persones del projecte, es potencien eines tan importants com l’autoestima, la cohesió grupal, l’apoderament, la xarxa i la vinculació al territori.

biomecànica Aferra't

 

Tags