26/07/2017

7 CONSELLS PER SOBREVIURE (I VIURE) A LES VACANCES EN FAMÍLIA

Vénen les VACANCES… i malgrat no sempre ho expliquem, SOVINT ENS PASSA QUE:

O no en tenim, o no podem fer el que voldríem per manca de recursos, perquè no coincidim amb la parella, o bé perquè tenim altres obligacions.

A més, tampoc les gaudim perquè les vacances no sempre responen als conceptes de relax, descans… Sinó a temps i diners destinats a pagar casals d’estiu, haver “d’aguantar” a la família, passar tres mesos amb els nens sense una estona lliure o perdre espais propis ja que no hi ha l’espai de desenvolupament professional.

A vegades els nens s’avorreixen, ens posem de mal humor, ens surten contractures o ens posem malalts de la tensió acumulada durant els mesos anteriors. També ressorgeixen disputes, en parella i/o família, de conflictes que existien abans ja que, en vacances, hi trobem més espais compartits de convivència  que poden ser difícils de gestionar. És a dir,apareixen nous conflictes (o d’antics) que no teníem solucionats i que ens avoquen a fer sentències com: “no suporto la teva família”, “mai t’ocupes dels fills”, “sempre he de fer tot jo”, “mai tinc temps per mi” o “jo no volia venir a aquest lloc”…

 Tot i que són moments de molt estrès, ho podem afrontar millor, amb una mica d’optimisme i aplicant algun d’aquests consells:

Estiu sense conflictes del Projecte Fils

 Aquestes petites idees poden ajudar-te a gaudir d’aquesta època i sentir-te realment molt més relaxat/da amb tu mateix i amb la teva família. A la tornada a les rutines, notaràs que realment has pogut descansar millor i has aprofitat el que t’ha ofert la vida.

Al Projecte Fils amb el suport de professionals de la psicologia i l’educació social, t’acompanyem a tu i la teva família a gestionar els petits conflictes que van sorgint en les vostres vides, abans que es converteixen en nusos més difícils de desfer,  perquè no sempre  podem evitar enredar-nos, i és important poder demanar ajuda quan el nus s’ha complicat massa. Davant aquestes embulls de nusos, si et cal, junts podem estirar del FIL.

Projecte Fils

Truca’ns al  Tel: 93 486 97 50

fils@fundacioires.org

Tags