16/05/2017

Aprenent de la innovació i la sostenibilitat al hostel Twentytú de Barcelona

El 10 de maig un grup de joves del projecte Click van participar d’una visita al Twentytú Hostel de Barcelona, el primer edifici d’allotjament turístic a la ciutat en obtenir la màxima qualificació en matèria d’eficiència energètica. Aquesta és ja la segona ocasió en què el personal d’aquest hostel del 22@Network col·labora amb el Noparo.org.

Durant la visita guiada per l’Ignasi Uñó, gerent del hostel, els joves van comprovar com s’apliquen els criteris de responsabilitat i sostenibilitat d’aquest establiment amb les noves tecnologies com l’estalvi de consum energètic a través de la il·luminació dels passadissos amb llums LED i amb detectors de presència, o el sistema de recuperació d’aigües de les dutxes cap a les cisternes dels lavabos. A banda d’aquestes mesures sostenibles, tot es pot gestionar des d’una sala de control, la recepció o, fins i tot, d’un smartphone.

Tot seguit,  els hi van explicar la importància de la distribució dels espais, cadascun amb una finalitat concreta. Per exemple, en un alberg on el 16% de visitants són persones que viatgen soles, la sala polivalent és un espai clau de trobada per conèixer altres viatgers. A més, hi ha altres espais per poder realitzar activitats diverses: concerts, visionats de partits de futbol, ordinadors disponibles, sofàs, etc. També van visitar la terrassa del hostel, tot un reclam per als seus usuaris, ja que disposa d’unes vistes molt privilegiades de Barcelona. Tant és així, que aquest espai ha estat escollit per gravacions de videoclips i programes de televisió en més d’una ocasió.

Respecte a la gestió de la imatge del Twentytú,  el Javier Escolano, responsable de la comunicació del hostel i community manager, els va parlar de la seva funció a l’empresa: informar sobre les activitats a la ciutat als seus hostes i portar les xarxes socials del Twentytú. Amb la seva experiència, els joves van aprendre que la gestió de les xarxes és fonamental en qualsevol establiment o empresa per fer-se ressò, fer seguiment de la seva imatge a internet o compartir totes les recomanacions que fa la gent que s’hi allotja.

A l’hora de comentar la visita amb els seus guies, els joves van compartir la seva sorpresa en veure la innovació i la comoditat que es podia veure en un alberg com el Twentytú. També, per fer-los partícips de les millores que es poden realitzar al hostel, el grup va fer un recull d’idees d’allò que no pot faltar en un establiment com aquest, com ara alguns aparells electrònics i o un bon senyal de wifi.

Abans de marxar, l’equip del Josep Aguilar, director del hostel i l’Ignasi Uñó, gerent, els esperaven al Carrot Cafè per convidar-los a un berenar i seguir compartint preguntes, projectes i opinions.

Gràcies especialment  l’Ignasi, el Josep i el Javier pel seu temps i per animar als joves del CLICK a assolir els seus objectius. Gràcies també als joves per compartir i expressar amb nosaltres les seves idees sobre el que el volen ara i en un futur pròxim.

Collage Twentytú

Tags