23/09/2016

Casal d’estiu i vacances en família

El Casal d’Estiu s’ha dut a terme un any més durant l’última quinzena de juliol i tot el mes d’agost amb més de 50 infants participants. El seu plantejament inclusiu, on els adults són convidats a participar-hi, ofereix la possibilitat a moltes famílies de gaudir d’unes vacances que d’altra manera no podrien permetre’s. Mireia Hernando, cap d’inclusió de la Fundació IReS, li agrada definir-lo com “un casal que en veritat són vacances”.

El centre d’interès d’aquest any ha estat “Els elements de la Terra”, a partir del qual s’han dut a terme tot un ventall de divertits tallers, manualitats, gimcanes pel barri, excursions i sortides. La participació dels adults ha fet possible que les famílies fossin les principals protagonistes, aconseguint enfortir els seus vincles. “La participació de les mares i pares ajuda a crear un entorn de socialització i creixement personal molt positiu”, afirma Alba Batlle, educadora del Casal en Família.

Casal d'Estiu 2016 Collage

 

Álex Muñoz, educador del Casal d’Estiu, en destaca un altre tret diferencial respecte als casals més tradicionals: “Tractem el lleure i el joc no com una finalitat en sí mateixos, sinó com una eina de treball pel desenvolupament d’habilitats socials i comunicatives”.

Aquestes famílies despedeixen l’estiu amb moltes experiències viscudes, aprenentatges compartits i, sobretot, amb les piles ben carregades per encarar el nou curs.

Tags