16/04/2019

Casal en família, a la cuina!

Taller de cuina saludable i recepta “casal” d’una mona de pasqua 

Aquest abril, els infants del Casal en família s’han preparat per rebre les vacances amb un alt nivell de coneixements culinaris.  I quin ha estatr el repte per aquests petits i petites chefs? Sense fogons, han après a fer àpats saludables i preparar una mona de pasqua molt especial.

El  taller de cuina saludable va ser impartit per la Fundació Futur i un grup de voluntàries del projecte B-Mincome, que van treballar amb els nens i nens i les seves famílies; primer  amb una sessió teòrica sobre hàbits alimentaris saludables i després amb una altra sessió més pràctica, en què els infants van aprendre a preparar un plat amb els ingredients i nutrients necessaris per a cobrir les necessitats bàsiques diàries.

Així, els petits membres del Casal en família van aprendre a combinar els diferents aliments d’un àpat segons els diversos criteris d’una alimentació sana i equilibrada. Per aconseguir aquest objectiu, ara saben que ha de ser variada, per a combinar tots els gusts i tipus de nutrients i també abundant amb els aliments que són més saludables.  Per tant, ha de ser una alimentació nutritiva perquè allò que es mengi aporti el major benefici per a la nostra salut.

No ens oblidem, però, que el plat a la taula també ens ha d’agradar! Ha de ser atractiu i desitjable, sobretot per als més petits i petites, que encara estan explorant i desenvolupant el seu gust per l’univers de sabors, colors i textures. Per aquesta raó, mai hem d’oblidar-nos de presentar els aliments d’una forma ben creativa. I si fem als nens i nenes partícips del procés de l’elaboració, no està de més intentar fer-ho de la forma més divertida possible. Si som el que mengem, també som com cuinem!

Per posar en pràctica aquest hàbit de cuinar plegats, les educadores del Casal van preparar un mini masterchef Casal en què els membres van elaborar una recepta pròpia per la mona de pasqua d’enguany! Voleu fer-la a casa vostra?

Atents/es a la recepta!:

  1. Suquem la primera capa de galetes amb llet i les col·loquem en el recipient d’alumini.
  2. Hi afegim una capa de xocolata desfeta.
  3. Tornem a fer una altra capa de galetes, sucant-les amb la llet.
  4. Hi posem una capa de melmelada per sobre.
  5. Nova filera de galetes remullades.
  6. Capa de melmelada per sobre.
  7. Finalment, hi afegim una nova filera de galetes mullades amb llet, i amb una última capa de xocolata desfeta que cobreixi tot el pastís.
  8. Decorem la mona!

IMG-20190402-WA0012 IMG-20190402-WA0015 IMG-20190402-WA0020 tot

Tags