11/06/2018

Cicle d’activitats programades de l’Aferra’t: creixent junts

No hi ha camins per a la inclusió social, la inclusió és el camí

Un partit de futbol potser una manera saludable de fer esport o pot ser una eina per afavorir el desenvolupament personal i el treball en equip.

Una visita a la Sagrada Família pot ser una activitat per fomentar el coneixement sobre la cultura autòctona o també esdevenir una forma de millorar l’autoestima, el sentiment de pertinença i la vinculació al territori de les persones.

I més enllà d’aprendre les arts culinàries, un taller de cuina pot servir per prendre consciència sobre la pròpia salut i els nostres hàbits alimentaris, com una eina d’autoconeixement i cura personal.

La planificació d’activitats que les usuàries i usuàries fan amb l’Aferrat, junt amb els educadors i educadores del projecte, es caracteritza pel consens i la cooperació. Tothom que hi participa s’ha de sentir identificat i còmode amb l’oferta perquè l’objectiu final ha de ser afavorir la millora dels factors socials i emocionals que pot estar bloquejant el creixement i desenvolupament individual en les diferents dimensions vitals: l’àrea personal, l’ocupacional i la de les relacions.

Les sortides culturals, les trobades per practicar esport, o les classes de cuina i altres sessions formatives són les activitats que aquest equip duu a terme des del passat mes d’abril per assolir aquests objectius. Tot i així, també tenen una llista de coses que volen treballar més, potser aconseguir  que als partits de futbol hi participin més dones, i tenir més recursos per adaptar els tallers i aplegar encara més gent.

Inherent a la seva metodologia, els professionals d’aquest servei treballen des de l’horitzontalitat, és a dir, colze a colze amb les persones que entren al projecte.  Per aquesta raó la part més important d’aquesta tasca d’atenció social és l’establiment d’un vincle previ a la intervenció i l’acompanyament personal i adaptat ja que, perquè la persona pugui descobrir quines són les seves capacitats i dissenyar el seu pla de futur, ha de recuperar la confiança i seguretat en sí mateixa.

Cada persona és un món però només amb l’intent per comprendre’ns guanyem molts punts de trobada en comú, guanyem i ens fem créixer mútuament i per això, la inclusió és un camí directe.

 

 

Tags