25/03/2015

“Confiar en algú i demostrar-li pot generar una satisfacció que es converteix en una eina de poder i canvi”

Les persones que treballem amb persones, no som conscients de la potencialitat que això comporta. Dia rere dia, aprenc de persones que viuen situacions límit, dels seus consells, de les seves estratègies de superació, de la seva pròpia visió de justícia i solidaritat, però el que realment més motiva i et recompensa, és l’agraïment i el somriure que et dediquen! Impulsa, implica moviment i estabilitat al mateix temps. Sovint necessitem una bona base per donar un altre pas, i aquí ens movem dia rere dia; superar situacions de violència de gènere, problemes familiars, addiccions, precarietat,… i ho fem de forma conjunta i participativa. Hi ha dies que penso que cap formació ni cap llibre t’explica el que sents quan una persona et diu que per haver-li fet de bastó i donar-li suport està superant situacions que fa temps que arrossega.

Durant el dia a dia, les persones fem i diem coses, que pensem responen a la nostra pròpia iniciativa o decisió personal, però la realitat evidència que els escenaris que envolten les persones estan plens de factors i variables que tenen més poder del que pensem. L’Impulsa treballa amb aquests fils imaginaris que ens mouen sense ser conscients, per tal de fer a les persones més autònomes, tenir més autoestima, ser conseqüents amb la presa de decisions, i tot, per intentar ser més lliures i feliços.

El Projecte Impulsa Granollers té per finalitat l’empoderament de persones en situació de vulnerabilitat. És un projecte d’acompanyament personal orientat a què les persones siguin capaces d’analitzar la seva situació, definir estratègies de millora i posar-les en pràctica. La persona decideix sobre el seu projecte vital i des del projecte se li acompanya en el procés d’anàlisi i de presa de decisions.

Maria Montero,

Educadora del Projecte Impulsa Granollers.

Tags