2/08/2016

“El Casal en Família és una gran família”

Javier Romero és un usuari del Casal en Família de 33 anys. Hi participa amb la seva dona i els seus 3 fills des de setembre de l’any passat, i la seva implicació en les activitats del servei han fet possible que el propi Casal li fes una proposta laboral: ser monitor durant el Casal d’Estiu.

Com vas conèixer el Casal en Família? En quina situació et trobaves i per què vas decidir participar-hi amb els teus fills/es?

Vaig conèixer el Casal per la meva dona. En aquells moments jo em trobava sense feina i cobrant l’atur, i conèixer aquest servei ens va anar molt bé. Els nens tenien necessitat de fer activitats després de l’escola i, si no hagués estat d’aquesta manera, no ens ho podíem permetre.

Com són les activitats que realitzeu al Casal? Els pares/mares participeu en les activitats amb els vostres fills? 

Les activitats que es fan al casal són sessions educatives i continues, però al mateix temps són també sessions de seguiment laboral i social de les famílies. Un suport integral a tota la unitat familiar. Nosaltres com a pares participem a les activitats amb els nens un cop al mes.

Què és el que més t’agrada del Casal en Família i com creus que ha contribuit a millorar la teva situació familiar? Continuareu el curs vinent?

El Casal en Família, com el mateix nom indica, és com una gran família. Una família de famílies on reps suport tant dels tècnics d’IReS com de les altres persones que el formen i li donen sentit. Participar-hi ha millorat molt la meva situació familiar, i els estic molt i molt agraït. Per descomptat l’any vinent continuarem formant-ne part!

Recomanaries el Casal a altres famílies?

I tant! A totes les famílies que es trobin en situacions de dificultat i que necessitin ajuda i suport en la cura dels seus infants, els diria que vinguessin un dia a conèixer el projecte. Els que el fan possible són grans professionals i fan una gran feina amb els petits i petites, i el vincle que es fa amb tots els integrants del Casal és un gran suport.

Actualment treballes com a monitor en el Casal d’Estiu, un projecte també del Casal en Família. Què t’està semblant l’experiència?

Correcte. Aquest estiu m’han donat l’oportunitat de participar com a monitor en el Casal d’Estiu, una oportunitat laboral que agraixo molt i que, a més a més, encaixa amb una de les coses que més m’agrada: treballar amb nens. Espero aprendre tant com pugui del Casal i dels meus companys. Estic molt agraït per l’oportunitat i vull treure-li el màxim profit.

Casal Estiu 2016

Moltes gràcies Javi!

Tags