30/11/2016

Generación Z: “Ens hem sentit protagonistes”

Dues setmanes després que els joves del Projecte Click estrenessin el seu espectacle En las nubes dins del 15è Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, el Vincent, la Ouli, l’Eva, el Juanma, la Lília, el Rafa, l’Ilu i l’Umer, integrants del grup Generación Z, es retroben per valorar i fer el tancament de l’experiència que un dia els va unir.

Aquests dies el seu whatsapp  ha tret fum entre felicitacions, fotos i vídeos del dia de la presentació que els companys d’escena han anat compartint. Per expressar allò que ha significat el taller que van començar el juliol els nois i noies agafen retoladors de colors i pinten sobre un mural en blanc.

mural-en-las-nubes

Es nota que fa mesos que els joves del casal Can Ricart treballen en equip perquè de seguida es posen d’acord sobre el que volen plasmar al paper. Dibuixen un camí que comença a un extrem i acaba a un altre, pujant fins als núvols. Després, però, cadascú escriu les paraules que expressen el que ha significat formar part del grup al llarg d’aquest camí.

Per concloure, els fem unes preguntes que responen entre tots.

Com vau arribar al taller?

Amb  molts nervis! En això tots estem d’acord. Per accedir al taller abans havíem de fer una entrevista de selecció, una mena de càsting amb el Tavi i la Lydia. Volien saber per què estàvem allà cadascú de nosaltres, quin era el nostre compromís i sobretot, amb quina motivació arribàvem i què crèiem que podíem aportar al grup.

El primer dia del taller tot era expectació, nervis i il·lusió. No ens coneixíem de res i per dins tots ens preguntàvem: “Com seran els altres?”. “M’agradarà?”. “Em sentiré bé?” Però tot va funcionar des del primer dia. Tot va ser molt fàcil. Hi va haver molt bona química. Començava el camí.

Com en marxeu?

Molt contents! Ha estat genial participar d’aquest taller.  I ara som un grup d’amics, sabem que encara que no ens veiem, mantindrem el contacte.

I marxem amb el record per sempre d’un curtmetratge pensat, gravat i muntat entre tots i totes.

Què ha estat el millor de l’experiència?

El grup i el bon ambient que s’hi creava. Gràcies a això ha estat molt fàcil formar part del taller. No ens hem sentit exclosos, ni diferents, ni estranys… ens hem sentit protagonistes! I això no sempre ens passa…

Quines activitats heu gaudit més?

Per alguns de nosaltres, les estones de relaxació i ioga que fèiem per iniciar cada sessió de treball han estat genials.

També ho hem passat molt bé amb les dinàmiques d’equip, els jocs de confiança com el de deixar-se caure enrere amb els ulls tapats confiant que els companys no ens deixarien caure a terra. Aquest va ser tot un repte i ens va ajudar a establir la confiança entre nosaltres.

Els jocs cooperatius com el d’aconseguir donar 40 tocs a una pilota entre tots sense que aquesta caigués a terra, a banda de ser un repte divertit, ens ha servit per aprendre a treballar en equip. Fins que no ens vam posar d’acord en una estratègia, no hi va haver manera…

Algun record en especial?

El dia que vam poder celebrar plegats que l’Ilu feia 16 anys!

També coincidim a dir que va ser genial el dia que vam poder anar a l’estudi del Tavi a fer fotografies. Van quedar molt bé! Alguns fins i tot les tenim de perfil a les xarxes socials, i tots hem penjat a l’habitació la fotografia que vam imprimir ben gran.

Recordem molt els dies que vam fer la creació artística amb el Sergi i l’Ada del Festival Escena Poblenou.

Ells avui no han pogut venir. El Sergi és a Xile amb un espectacle de teatre de carrer i l’Ada és a València a una trobada de creadors, però ens ha enviat una nota de veu per whatsapp per felicitar-nos i per dir l’ important que ha estat pel Festival comptar aquest any amb la Generación Z.

Amb què us quedeu?

Amb el dia de la presentació al Festival. Va ser increïble que vinguessin 170 persones a veure’ns. Hi havia amics i familiars, però un munt de gent que no coneixíem de res. Va ser màgic! No ens esperàvem tanta gent… els aplaudiments del final són inesborrables!

(Tornen a veure un vídeo que tenim gravat amb un mòbil d’aquest moment, i és molt emocionant).

Amb alguna cosa més?

Aquesta experiència per alguns de nosaltres no és el final sinó l’inici d’alguna cosa nova, perquè ens agradaria dedicar-nos als àmbits artístics i audiovisuals.

Amb haver fet un nou grup d’amics, amb joves com nosaltres però alhora molt diferents, que vivim en municipis diferents, però el whatsapp ens mantindrà en contacte segur!

Gràcies a tots per contestar les nostres preguntes i compartir amb nosaltres la vostra experiència.

A vosaltres! Han passat dues setmanes i encara estem…als núvols!

Tags