29/05/2017

II EDICIÓ DE LA SETMANA DE L’ACOLLIMENT FAMILIAR A BADALONA

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), inicia avui 29 de maig fins el 2 de juny la segona edició de la Setmana de l’Acolliment Familiar que tindrà lloc al municipi de Badalona amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i en col·laboració amb la FEDAIA i altres entitats que col·laboren amb al Generalitat de Catalunya a l’àmbit de l’acolliment.

La Setmana de l’Acolliment té com a objectiu principal promocionar i divulgar aquesta mesura de protecció dels infants a peu de carrer per conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’augmentar el nombre de famílies d’acollida a Catalunya. Per aquest motiu, entre el 29 de maig i el 2 de juny es duran a terme una sèrie d’activitats per donar a conèixer l’acolliment.

Tot i que actualment hi ha més de 600 famílies amb més de 1000 infants acollits a Catalunya, encara hi ha un centenar de nens i nenes de 0 a 6 anys que segueixen vivint en centres. És per aquest motiu que en aquesta Setmana es vol conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’augmentar el nombre de famílies acollidores. Encara se’n necessiten moltes més, especialment per a grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància i l’adolescència  i a la vegada un gest compromès de famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat.

Junts, fem gran l’acolliment!

 

 

 setmana acollimentSetmana acolliment 2

 

Tags