17/05/2017

Impulsa Granollers culmina amb èxit de participació el Circuit pel Canvi Vital

Actualment, ens trobem en una situació social, laboral i/o econòmica en què moltes persones es plantegen fer un canvi, reciclar-se, donar un gir a la seva situació actual. Però sovint desconeixem quin és el primer pas per poder avançar cap a la nostra millora personal. I precisament aquesta és la finalitat del Circuit pel Canvi Vital, un cicle de xerrades i tallers gratuïts sobre com emprendre i assolir els propòsits de vida i fer realitat un projecte vital.

Organitzat pel Projecte Impulsa Granollers, servei de la Fundació IReS desplegat al territori des de 2014, aquest circuit s’ha dut a terme a través de quatre sessions gratuïtes a l’espai cedit per THEKE Espais per Emprenedors. La primera sessió va consistir d’una xerrada a càrrec dIrene Safer, Psicòloga i Coach, per facilitar les eines cap a l’autoconeixement, i a la qual hi van assistir 14 persones. Safer va destacar la importància de la motivació per marcar-se un objectiu i, al mateix temps, fixar-se els primers passos cap al canvi vital exitós.

A les següents sessions, les tècniques d’Impulsa, Laura González, Mireia Martínez i Marta Pedret, van desenvolupar tres píndoles formatives amb les qüestions “Qui sóc jo?”, “Quines habilitats tinc?” i “Què vull?”. Plantejaments indispensables per a començar a traçar un camí cap al canvi a través de l’autoconeixement, les motivacions i les actituds necessàries per afinar amb més èxit l’objectiu de canvi vital.

Els indicadors d’èxit del Circuit han estat el nivell de participació, amb 12 inscripcions de mitjana, i la implicació dels grups, participant activament de les dinàmiques proposades. A més, aquestes sessions grupals han permès als participants compartir recursos, eines, experiències, angoixes, motivacions i ampliar les xarxes socials.

El resultat ha estat un gran treball interpersonal carregat d’energia i optimisme. Els participants han expressat la seva satisfacció vers els continguts de les sessions, valorant-los com una matèria molt útil i aplicable a les seves pròpies situacions. Aquestes són algunes de les seves valoracions:

Molt útil, ajuda a mirar-te per dins i poder fer les coses millor

Coneixia moltes de les coses que s’han portat a terme, però m’ha agradat fer les càpsules per ser conscient d’allò que NO vull fer ara”

Un mateix té les eines i els recursos necessaris per arribar a on vol si té la motivació d’arribar-hi

Els participants s’enduen aprenentatges nous; resultats individuals obtinguts a cadascuna de les sessions però que cal seguir treballant. I és que, el Circuit pel Canvi vital és només l’inici d’un llarg camí a recórrer.  “Crec que ens ha donat moltes eines per a l’autoconeixement i per poder anar fent passos en la direcció que volem. Sempre donen una càrrega de motivació i positivisme”, afirmava un dels assistents.

Finalment, tant l’equip que ha fet possible aquest programa com els seus participants coincideixen amb que el Circuit pel Canvi Vital ha superat les expectatives gràcies, en gran part, a la connexió i confiança que ha sorgit entre els professionals i els usuaris. Tot i que la feina ha estat a nivell personal, entre tots han pogut detectar les seves mancances i habilitats particulars i desconegudes. Un primer pas per avançar, un primer pas pel CANVI desitjat.

Tags