25/07/2017

IReS al International Criminal Justice Summer Courses 2017

Del 4 al 7 de juliol, membres de l’equip tècnic de Mesures Penals Alternatives (MPA) van participar de la 1ª edició dels International Criminal Justice Summer Courses 2017, un congrés impulsat des de la Plataforma europea de Justícia Criminal (Criminal Justice Platform Europe CJPE) que té l’objectiu de construir una nova xarxa per intercanviar experiències, compartir coneixement i aplicar millores des d’una perspectiva multidisciplinar.

La CJPE està formada per tres organitzacions: European Forum for Restorative Justice (EFRJ), Confederation of Eurpean Probation (CEP) i Europris.

Els participants provenien de diferents països europeus i presentaven perfils professionals molt diversos com ara caps de desenvolupament de projectes, professors i investigadors, delegats d’execució d’MPA i de justícia restaurativa, estudiants de màster, etc. Tots amb realitats europees diferents però amb l’objectiu d’intercanviar pràctiques en els diferents tallers.

Aquest esdeveniment, celebrat al Centre d’Estudis Jurídics de Barcelona (CEJFE), va combinar seminaris, conferències, visites de camp i sessions plenàries per tractar les següents temàtiques:

1.Radicalització (Radicalisation): entendre, reconèixer, gestió de centres penitenciaris i reintegració basada en estudi de casos.

2.Deixar de delinquir (Desistance): analitzar com i perquè les persones deixen de delinquir, quins factors o predictors estan involucrats en deixar de delinquir, implicacions en la pràctica i en intervencions en els processos de justícia criminal.

3.Motivació al canvi (Engaging offenders to change): tractar amb la resistència dels penats, la seva motivació al canvi, compromís, recolzament i responsabilitat.

La Fundació IReS, a través del programa d’MPA ha format part del taller de Radicalització en el qual, liderats per dos experts dels Països Baixos, es va tractar la teoria i pràctica relacionada amb aquest tema. Els assistents al taller van participar en els debats, casos pràctics i en l’intercanvi de les realitats professionals referents a terrorisme, violència extrema, processos de desradicalització, eines de valoració i detecció de risc, entre d’altres.

Podreu trobar més informació clickant aquí.

 

Tags