22/01/2018

La Directora de Fundació IReS Montserrat Tohà parla sobre la cultura organitzativa de l’entitat a una taula rodona d’ESADE

El passat dimecres 17 de gener, l’Institut d’Innovació Social d’ESADE i l’Obra Social “la Caixa” van organitzar la taula Cuidant i canviant la cultura organitzativa en les entitats no lucratives. Què hem de cuidar i canviar en la cultura organitzativa? Com es poden implementar els canvis de manera satisfactòria? Com es poden fomentar cultures organitzatives emprenedores, innovadores, col·laboratives o orientades a resultats?

En aquesta taula, La Directora de la Fundació IReS, Montserrat Tohà va participar per a poder respondre aquestes qüestions des de la seva experiència i intercanviar la seva visió  amb altres entitats no lucratives de reconeixement internacional com Greenpeace o Oxfam Intermón.

Com a característiques de la cultura organitzativa d’IReS, la Directora de l’entitat posava en relleu l’humanisme amb què s’atenen les persones, qui són sempre la prioritat i el centre d’atenció; la qualitat en els serveis; la professionalitat; el grau de participació dels professionals en el disseny, execució, avaluació i  millora contínua dels projectes; i el treball en equip, entre d’altres.

 A més de compartir quins són els fonaments claus per dirigir una entitat no lucrativa i aconseguir bons resultats d’acord amb la seva missió, van sorgir nous plantejaments sobre els reptes de futur. En el cas de la Fundació IReS, per adaptar la seva cultura organitzativa actualment es proposa passar d’un treball en equip a treball interequip —o per projectes—, incrementar el sentiment de pertinença a l’entitat dels treballadors i millorar els ritmes en les relacions i en la presa de decisions.

Altres ponents que van participar en la taula rodona van ser: Julián C. Carranza, director de Planificació de Greenpeace. Pilar Orenes, directora de Persones i Organització a Oxfam Intermón; amb la moderació d’Ignasi Carreras, director de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE.

 

Tags