26/01/2017

L’adopció de Juan Pablo, un nen amb Síndrome de Down

“Vam decidir adoptar el Juan Pablo sense la intenció de rebre’n res a canvi,

però ha omplert les nostres vides d’amor i vivències inoblidables”

Ja fa dos anys que el Toni i la Pilar es van convertir en els pares del Juan Pablo, un nen amb Síndrome de Down. Van iniciar el seu procés d’adopció a través de la DGAIA i el Servei d’Adopcions d’Infants amb Necessitats Especials d’IReS, un servei que vetlla per aconseguir un nucli familiar estable i segur que garanteixi el desenvolupament físic, psíquic i emocional d’aquests infants.

El matrimoni ja tenia 3 fills, de 16, 14 i 12 anys, i el que més els preocupava era si serien capaços d’estimar-se’l com un fill més, sense fer diferències. Lluny d’això, el Juan Pablo es va convertir de forma automàtica en el centre de la família, un element d’unió encara més gran, allunyant per sempre les seves pors.

En un entranyable carta que la família ens ha fet arribar, el Toni ens explica com han viscut aquest procés d’adopció, començant per l’esfondrament dels seus prejudicis respecte a les persones amb Síndrome de Down a partir de tenir dos casos molt propers i que, sens dubte,  van ser claus per endinsar-se en aquesta aventura.

Amb gran sinceritat, comparteixen també a la seva carta que, tot i que sempre van estar molts segurs de la seva decisió, no van faltar els dubtes i les pors, especialment en el moment en què el Juan Pablo va  haver de superar una important intervenció quirúrgica. El petit se’n va sortir donant-los a tots una gran lliçó de superació i fortalesa; encara tenien pendent una gran aventura junts.

El maig del passat 2016, coincidint amb el seu 20è aniversari de noces,  van rebre la confirmació que el Juan Pablo seria oficialment el seu fill. Amb el motiu d’aquesta gran notícia,  van realitzar un viatge a Roma durant una audiència jubilar del Papa Francisco per rebre la seva benedicció. Aquest moment, molt especial per ells perquè simbòlicament culminava el procés adoptiu, va ser recollit per la premsa:

La carta del Toni mostra com l’adopció del Juan Pablo és el resultat de tota una sèrie de circumstàncies i experiències de vida que els van portar a prendre una de les millors decisions de la seva vida, multiplicant la seva felicitat:

“Els dos últims anys viscuts amb el Juan Pablo a la nostra llar han estat, sens dubte, dos dels millors de les nostres vides. Ha tret el millor de tots nosaltres i ens ha ajudat a relativitzar la transcendència d’allò que no ho és i descobrir la importància del que realment és important, a acceptar la diversitat i viure la tolerància”.

Podreu llegir íntegrament la seva carta aquí.

Carta íntegra de l’adopció de Juan Pablo

 

Tags