22/06/2017

Manacor consolida el projecte Casal en família amb 15 famílies i 26 infants

Des que s’iniciés el passat 28 de febrer, 15 famílies i 26 infants en situació de vulnerabilitat de Manacor han participat del curs amb el Casal en família rebent suport i acompanyament en el propi entorn de la família, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i convivència familiar.

A través d’aquest acompanyament, l’objectiu d’aquest servei és el de facilitar l’organització familiar i l’exercici de bones pràctiques relacionals entre els membres d’un nucli per tal d’assegurar una bona atenció assistencial, afectiva i educativa dels seus infants i adolescents, la majoria amb edats compreses entre 3 i 12 anys.

Durant aquests quatre mesos s’han anat treballant les normes del Casal, els drets i els deures dels infants, la responsabilitat i les habilitats socials. Les famílies que hi participen venen derivades tant dels serveis socials com dels Equips d’Orientació Educativa y Psicopedagògica dels centres educatius.

Per oferir una atenció plena i integral a tot el nucli familiar, s’ha treballat de forma individualitzada creant un espai de seguiment per a les unitats familiars. També s’han realitzat sessions en grups separats, amb pares i mares per una banda i, per l’altra, amb els infants. Dos cops al mes s’ha portat a terme una sessió conjunta per tal de millorar el vincle entre ells, a més d’altres activitats que han realitzat tots plegats.

Crear el seu propi escut familiar o celebrar l’entrada de la primavera sembrant una planta per a cada família són alguns exemples d’activitats lúdiques que han servit per fomentar el vincle i l’atenció mútua entre els membres de la família.

Un altre aspecte destacable del curs han estat les sortides al Palma Aquàrium, el Museu d’Història de Manacor o el Gran Circ Manacorí, que han apropat encara més a les famílies i els professionals que formen el Casal en família.

Casal en Família Manacor

Tags