16/01/2019

“YouTube és el continent que ens permet treballar allò que hi ha a dins nostre amb els joves”

El Click estrena nou vídeo a la xarxa. No t’ho perdis!

Durant les vacances del nadal, el Projecte Click va realitzar el quart taller de Youtubers impartit pel periodista i youtuber Roc Massaguer (@outconsumer), qui col·labora amb el projecte des de fa dos anys.

En aquesta ocasió, el taller es va desenvolupar en dues sessions, la primera més teòrica i la segona, per escollir el tema del vídeo i anar directament a la pràctica. Tal com explica el formador d’aquest curs, YouTube és l’excusa perquè adolescents i joves amb diverses realitats que necessiten de certa orientació vinguin i es motivin a fer una cosa que els agradi mentre reflexionen sobre els temes que els educadors i educadores els hi proposen per treballar amb el seu acompanyament. “YouTube és el continent que ens permet treballar allò que hi ha a dins nostre amb els joves”, afirma el Roc, qui ja porta experiència amb l’ús de YouTube com una eina educativa.

Després d’una pluja d’idees, amb debat inclòs, de quins són els pros i els contres de l’ús de les xarxes socials, el concepte sobre el que van decidir treballar va ser la intimitat i la privacitat.

Per a portar-ho a terme, els nois i noies que participaven del curs van agafar micròfon i càmera i van sortir a fer una recollida d’opinions de la gent del carrer sobre l’ús de les seves xarxes socials i la gestió de la seva privadesa.

“Un cop puges una cosa a la xarxa, ja no hi ha forma de tornar enrere. Quan penges una cosa, ja deixa de ser teva”, van discórrer els nois i noies click que van interactuar amb les persones del carrer.

Aquí podreu veure el vídeo resultat del taller per youtubers del CLICK.

I el reportatge de vídeo que el canal CLOT TV va realitzar durant el taller.

Tags